Zara's Geheime Weblog - Aflevering 1
+ + +
5 oktober

Altijd gedacht dat verliefd zijn iets was voor domme giechelmeiden. Types die als enige zorg hebben welke kleur nagellak ze morgen op moeten doen. En iets voor gevoelige dichters uit de negentiende eeuw. Iets voor watjes.

Maar nu begin ik me af te vragen of ik zelf geen gevaar loop verliefd te worden. Ik, Zara Adena, op Stefan Bernhardt. Sinds het nieuwe schooljaar zit hij bij ons in de klas.

Eerst wilde ik niet veel van hem weten, zeker aangezien hij zo snel met Charlie & Simon bevriend raakte. Met die irritante tweeling heb ik al een tijd ruzie. Vorig jaar bij het brugklaskamp heb ik ze in de pan gehakt bij de workshop judo. Ze zijn nog steeds boos dat ik niet van te voren had verteld dat ik al jaren op judo zit.

Hoe dan ook, vorige week zaten we bij scheikunde. We waren bezig met reactievergelijkingen. De hele klas zat al een kwartier na te denken over opgave 21. Niemand kwam eruit. Stefan was te laat (niet voor het eerst, trouwens). Hij pakt zijn boek, zit vijf minuutjes te pennen, steekt zijn hand op en… hij weet het goede antwoord!

Die Stefan is dus slim. Vanuit mijn ooghoek bekeek ik hem voor het eerst wat beter. Hij is nogal lang van stuk, heeft witblond haar en grijze ogen. Eigenlijk vind ik het prettig om naar zijn gezicht te kijken.

Lekker boeiend, dacht ik nog. Maar gisteren gebeurde er nog wat. In de pauze zat ik met wat vriendinnen op het schoolplein. Sylvio en Jeroen, twee vierdeklassers, waren de hele tijd een dik brugpiepertje aan het pesten. Ze hadden z’n tas afgepakt en gooiden die naar elkaar over. Dan komen Stefan en de tweeling aangelopen. Stefan stapt naar voren, grist de tas uit de lucht en geeft hem terug aan de eersteklasser. Tegen Sylvio en Jeroen zegt hij zacht: “Het is niet aardig van jullie om die jongen zo te p-plagen.”

“Haaaaaaaaaaahaha, hij stottert!” roept Jeroen. Maar Sylvio vond het kennelijk genoeg en hij trok zijn vriend mee om weer naar binnen te gaan.

Stefan Bernardt durft het dus op te nemen voor een dik jochie uit de eerste tegen twee pestkoppen die ouder zijn dan hij. Terwijl hij een beetje stottert en net nieuw is op school.

Gisteravond lag ik aan hem te denken. Heel lang.

Heb jij ook wel eens meegemaakt dat je niet kon stoppen met nadenken over iemand?
Reactie(s)
Reageren
Naam:
Bericht: