Zara's Geheime Weblog - Aflevering 6
+ + +
dinsdag 13 januari

Eigenlijk ben ik tegen klieren in de les. In wezen willen jij en de leraar namelijk hetzelfde: een goed cijfer op je rapport.

Eigenlijk ben ik ertegen. Eigenlijk.

Vorige week kondigde mevrouw Donders aan dat we klassikaal een 'belangwekkend Middeleeuws toneelstuk' gingen lezen. Ze begon zelf met voorlezen en dat deed ze tamelijk slaapverwekkend. Na een poos stelde ze Simon een vraag, maar die had geen idee waar we waren. Mevrouw Donders zei dat hij beter moest opletten en ging door met voorlezen.

Toen ze aan het eind van de les opkeek zag ze dat Charlie en Simon zachtjes met elkaar zaten te praten. Boos loeide ze: 'Dit stuk is héél geschikt voor de derde klas! Jullie zouden je eens echt moeten ínleven in de Middeleeuwen! Wie volgende week weer niet actiéf meedoet, stuur ik eruit!'

Vandaag lazen verder in het toneelstuk. 't Was nog best spannend. Midden in de nacht kwam een koning een ridder tegen in het bos. Toch verveelde ik me een beetje. Ik keek over mijn schouder naar Stefan. Tot mijn verbazing zag ik dat hij geluidloos zat te lachen. Ik draaide me nog wat verder om te zien wat hij zo grappig vond.

Simon en Charlie zaten schuin achter hem. Ze hadden allebei een rood hesje met een goud kruis over hun trui aangetrokken. Voorzichtig pakte Charlie uit zijn tas een plastic ridderhelm – zo een met zo'n staafje voor je neus - en zette die geruisloos op. Daarna haalde hij twee plastic zwaardjes tevoorschijn en gaf er een aan Simon.

Stefan had een zakdoek tegen zijn mond gedrukt. Hij lag over zijn tafel en deed alles om niet in lachen uit te barsten. Inmiddels had een stel anderen uit de klas ook in de gaten wat er gebeurde. Twee meisjes giechelden zachtjes. Ondertussen zette Simon nog een stoffen paardenkop op.

'Wat soude die coninc hier doen,' las mevrouw Donders met saaie stem voor. Charlie sprong op en hief zijn plastic zwaardje.

'Te wapen!' riep hij.

'Ihi-hihi-hi!' hinnikte Simon met zijn paardenkop en ook hij stak zijn zwaardje omhoog. De hele klas bulderde van het lachen. Maar het gezicht van Donders stond op onweer.

'Wat is dit?!?' gilde ze.

Charlie sprong op de rug van Simon en zwaaide met zijn plastic zwaardje.

'Edelen jonkvrouwe!' riep Charlie bloedserieus. 'Mijn edel ros ende ik zijnen bezig ons in den Middeleeuwen in te leven!'

'Ihi-hihihii!' voegde het edele ros toe.

'Er uit! Er UIT! Ga je onmiddellijk melden!' krijste Donders hysterisch.

Charlie stak zijn zwaard in de schede en sprong van Simons rug.

'Jonkvrouwe,' antwoordde hij. 'Wij zijn verontwaardigd ende beledigd! Maar onze riddereer gebiedt ons deze nieuwe queeste te aanvaarden.' Hij maakte een halve pirouette, zei 'Vort!' tegen Simon en maakte de aftocht naar de deur. Simon galoppeerde achter zijn ridder aan.

Wat had jij in mijn plaats gedaan? Ook al is de tweeling soms nog zo vervelend, ik moest wel lachen. Ook omdat Stefan dubbel lag. Charlie & Simon hebben eigenlijk best humor.

Eigenlijk.

Worden er bij jou in de klas wel eens stunts uitgehaald? Hoe reageert de leraar daarop?

Reactie(s)
Reageren
Naam:
Bericht: