Zara's Geheime Weblog - Aflevering 17
+ + +

Vrijdag 18 september

Ik weet wat ik voor m'n verjaardag (7 oktober) ga vragen. Een deur. Ik zal je uitleggen waarom.

Bovenaan dit bericht zie je een plattegrond van het huis waar ik woon met m'n ouders. Het is klein, maar gezellig. Te gezellig als je 't mij vraagt.

Als je binnenkomt is er een gang met recht tegenover je de WC. Door een deur naar rechts kun je naar de huiskamer en door een deur links naar de keuken. Vanaf de keuken kun je naar de badkamer en naar de slaapkamer van m'n ouders. Om bij mijn kamer te komen, moet je eerst door de huiskamer. En dat is niet relaxed. Als je binnenkomt is er een gang met recht tegenover je de WC. Door een deur naar rechts kun je naar de huiskamer en door een deur links naar de keuken. Vanaf de keuken kun je naar de badkamer en naar de slaapkamer van m'n ouders. Om bij mijn kamer te komen, moet je eerst door de huiskamer. En dat is niet relaxed.

M'n vader heeft een eigen softwarebedrijf. Hij is altijd aan het werk. Als het niet op kantoor is, dan thuis. Vaak zit hij nog tot diep in de nacht aan zijn bureau. M'n moeder beweert dat ze daardoor niet kan slapen. 'Ik kan niet tegen die geluiden!' roept ze dan. Slaat nergens op, want m'n vader werkt al jaren met touch-screen, maar goed. Het is haar excuus om tot net zo laat in de huiskamer 'lekkere filmpjes' te kijken op tv.

Eigenlijk houden we alle drie niet van veel slapen. M'n vader niet, m'n moeder niet en ik ook niet. Want ik lig vaak een boek te lezen of ik zit nog op internet. Ik lees nu trouwens dit boek. Maar iedere keer als ik naar de WC moet, kom ik dan dus langs m'n moeder. En ondanks dat ik al bijna 16 ben, vraagt ze dan altijd: 'Wat? Slaap jij nog niet?'

Daarom wil ik een aparte deur naar de gang. Snap je waar hij moet komen?

Ons huis heeft trouwens wel een pluspunt. En dat is de tuin. Nou ja… dat wil zeggen: een paar huizen verderop is een klein parkje. Met hoge bomen, een glijbaan, twee schommels en bankjes waar je overdag fijn kunt zitten. Als het overdag een beetje lekker weer is ga ik daar altijd heen.

Heb jij thuis veel privacy?