Kleur op je bord! - recept van Hanna Petersen
+ + +
Ingredienten:
  • 1 pak Tarly (dat zijn tarwekorrels, als je wil kun je ook 400 g zilvervliesrijst gebruiken)
  • 300 g diepvriestuinboontjes
  • 200 g sperzieboontjes
  • 1 rode of oranje paprika
  • 2 tomaten
  • 1 grote ui
  • knoflook
  • cajun-kruiden
  • verse salie (als je dat niet kunt vinden kun je ook gedroogde salie nemen)
  • 1 eetlepel olijfolie
Stappenplan:
  1. Kook de Tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een tweede pan met water en wat zout op.
  2. Maak de sperzieboontjes schoon en doe ze in de pan met het kokende water. Kook ze niet te lang, dan blijven ze mooi groen. Zodra ze gaar zijn, giet je ze af in een vergiet.
  3. Snij ondertussen de ui in stukjes en fruit die in de olijfolie in een grote hapjespan. Knijp de knoflook erbij uit.
  4. Gooi de diepvriestuinboontjes in de hapjespan. Schep af en toe om, zodat ze goed kunnen ontdooien. Maar pas op, ook hier geldt: de boontjes niet te lang warm maken! Dan worden ze namelijk lelijk bruin.
  5. Hak ondertussen de verse salie fijn en snij de paprika en de tomaten in stukjes. Bestrooi de tuinboontjes met cajunkruiden (daar zit zout in, dus pas op dat 't niet te zout wordt).
  6. Meng nu alles door elkaar in de hapjespan: Tarly, sperzieboontjes, tomaat, paprika, verse salie. Zet het vuur even hoog zodat alles goed warm wordt en serveer direct. Lekker met een schijfje sinasappel op de rand van je bord.